Over Sanderus

Oude auto's Rijschool Sanderus

In 1966 werd het rijbewijs in ons land ingevoerd. John Van Dijck, toenmalig directeur van de Handelsschool Sanderus (opgericht in 1921), was er als een van de eersten bij om meteen de Rijschool Sanderus op te richten. Naast opleidingen voor de auto werden er van bij de start ook opleidingen gegeven voor vrachtwagen en autobus. Later kwam er dan nog een afdeling motorrijschool bij.

Sinds 1974 leidt Sanderus zelf lesgevers theorie en praktijk op. Eerst in het S.O.R.I. dat later werd omgevormd tot het VVOC, het Vlaams Verkeersopleidingcentrum, erkend door de Vlaamse regering.

Dankzij de inzet en gedrevenheid van John Van Dijck groeide Rijschool Sanderus, met vandaag 18 afdelingen, uit tot een van de grootste en best georganiseerde rijscholen in het land. Na 46 jaar van onafgebroken inzet was vorig jaar de tijd echter rijp om de rijschool over te dragen aan een nieuwe directie.

Algemeen directeur Jo Engelen en adjunct-directeur Marcel Berckx namen de fakkel over. Zij bieden door hun professionele ingesteldheid en aanpak alle garanties opdat de Rijschool Sanderus ook in de toekomst kwaliteitsvolle rijopleidingen zal blijven aanbieden.

Door de dagelijkse inzet van zijn gemotiveerde en professioneel opgeleide rijinstructeurs behaalden reeds meer dan 250.000 kandidaat-bestuurders hun rijbewijs met Sanderus!

Word jij de volgende?